Sijainti/aktiviteetit

Vanha Nissilä sijaitsee Pohjoisella Saimaalla Varpasalon saaressa, johon on siltayhteys mantereelta. Meitä asuu täällä vakituisesti n. 70 henkilöä. Matka Joensuusta Arvinsalmen lossin kautta on 65 km. Rääkkylän kirkolle on matkaa 20 km. Siellä on 2 kauppaa, pankki, apteekki, terveyskeskus ja kirjasto.

Nissilästä omaan rantaan on lyhyt matka alle 2 km. Kyseessä on hiekkapohjainen eteläranta, todella viihtyisä paikka. Mökkirannan aktiviteetit, uiminen, kalastus sekä auringonotto kahdella laiturilla kuuluvat viikon lomapaketin luontaisetuihin.

Saarille on tehty 2014 opastetut maastopyöräilyreitit. Varpasalon reitti on n. 25 km ja Oravisalon saaressa yli 30 km. Samalla rakensimme Varpasaloon n. 8,5 km:n opastetun vaellusreitin. Lisäksi saaressa on luontopolku, jossa voi tutustua vaikkapa tervaleppäkorpeen. Pyörä- sekä vaellusreitit kulkevat n. 500m:n päästä Nissilästä. Luontopolku haarautuu molemmilta merkatuilta reiteiltä. Polkupyöriä on käytettävissä pyöräretkille.

Eri sopimuksella voin tarjota muutaman tunnin miniristeilyn Saimaalla. Henkilöitä voi olla enimmillään 2 aikuista ja 2 lasta. Matka esim. Paksuniemen kesäkeitaalle on 1-1,5 tuntia tuulesta riippuen. Tuulirajoitus 5m/s.

Pienryhmille (8-14 henkilöä) on tarjottavissa muutaman tunnin mittainen kirkkovenesoutu. Siinä on mainio tilaisuus testata soudetaanko ryhmänä samaan aikaan ja samaan suuntaan.

Talvella hiihtolatuja on 5-10 km riippuen lumiolosuhteista. Latu lähtee Nissilän pihalta, joten hiihtämään on helppo lähteä. Pilkkimisen mahdollisuudet ovat myös hyvät. Moottorikelkka ja pilkkivälineet ovat vuokrattavissa.

Myymäläauto käy kerran viikossa saaressa, pysähtyy ”Pusukopilla”. Se on vieraiden ja lomalaisten suuressa suosiossa.

Tilalla on pieni kotimuseo, jossa on yli 100 vuotta vanhoja tavaroita.

 

Automatkan päässä:

Joensuu 65km

Kuopio 165 km

Savonlinna 125 km

Kolin kansallispuisto, 125 km www.koli.fi

Valamon luostari Heinävesi, 90 km

Pajarinhovin viihde- ja vapaa-aikakeskus Kitee, 60 km

www.pajarinhovi.fi

Salpalinja Oravisalo, 20 km

Niiralan raja-asema Tohmajärvi, 95 km

Tolvasen luomutila 7 km, mansikkaa, mustaherukkaa ja hunajaa